6 начина да подобрим продуктивността си, ако работим на бюро

6начина да подобрим ефективността си

1700 часа годишно прекарваме на него. То е част от обкръжението ни, част от стаята, най-вече част от самите нас и работата, която вършим. То е нашето работно място и може да бъде и ад, и рай за продуктивността ни. 

Хвърлете поглед наоколо. Има ли празни чаши? Смачкани, но неизхвърлени бележки и самозалепващи листчета? Договори, които чакат да бъдат подписани от миналия месец? Разхвърляни офис консумативи и захвърлени папки ?

Всичко това създава шум, също както говорещите на висок глас колеги. И също като тях, шумът по бюрото пречи на добре свършената работа. Действа разсейващо, демотивиращо (свързваме купищата предмети с купища незапочната работа) и изобщо подредбата в офиса наистина може да се окаже ключова за качеството на нашата работа и личната ни удовлетвореност. 

Сега ви предлагаме да запретнем ръкави и да сложим ред с тези 6 начина за подобряване на продуктивността: 

Седнете удобно 

Изберете си офис стол с регулиращ наклон на седалката и облегалката и с качествена дамаска. Такъв стол би могъл  да предотврати проблеми, които възникват след много часове пред компютъра. Това не само ще подобри комфорта, но и ще доведе до повишена ефективност.

Сложете си растение

Растенията в офиса могат да направят чудеса със служителите. Те не само пречистват въздуха, но и придават на мястото по-натурален, по-гостоприемен вид. Човек се чувства истински уютно в компанията дори на едно малко растение в саксия до монитора или близо до бюрото.

Доказано е, че ако държите на бюрото си само най-необходимото плюс едно растение, това ще подобри продуктивността ви с цели 15%. 

Сложете всичко по местата

Изберете си приятни по цвят и форма папки и класьори, органайзери за бюро,с които да създадете дом за всички канцеларски материали, без които не можете. 

Създайте си навик да прибирате всичко по местата след като приключите работа с него. Така няма да губите ценни минути в търсене на телчета за телбод , кламери, ластици , а и цялото бюро ще е в тон, също като добре подреден дом. 

Добавете личен почерк

Нека си личи, че това е точно вашето бюро. Сложете снимки от последната ваканция или малък сувенир от децата. Хората с креативни професии например не могат да виреят на места, които не ги вдъхновяват визуално. 

Най-обикновените вещи като химикалки, папки и класьори също  могат да ви подобрят настроението, ако сте ги подбрали в любимите си цветове. 

Използвайте цветове, които ви мотивират

Влиянието на цветовете върху настроението, чувствата и продуктивността на хората е изучено отдавна. С цветове може да се влияе дори на апетита. Ето например подходящи цветове за офиса и продуктивността ви са жълто (за креативност), синьо (подобрява комуникацията) и червено (повишава успеха при сключване на сделки).

Дори офисът ви да е решен в други цветове, импровизирайте с тези за материалите на бюрото ви. Така ще се възползвате от положителното влияние на цветовете без да се налага пребоядисване и смяна на офис мебелите. 

Подредете периферията и скрийте кабелите

Принтерът, зарядното за телефона, резервните пакети с хартия, касетите за принтер, рутерът за интернет, хигиенните материали за офиса всички те имат нужда от свое собствено местенце близо до вас, но не и така, че да ви взимат от пространството. Кабелите е добре да са прибрани, защото са сред основните създатели на визуален шум в офиса. 

Надяваме се, че сме помогнали с идеи как да се почувствате по-добре на мястото, на което прекарвате поне 8 часа от деня си! За още интересни новини и съвети, следете нашия блог.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top
Scroll to Top