Копирни и офис центрове

Работно време
Доставка
Вход / Регистрация

Копирни и офис центрове

Как да изберем качествени офис столове?

Как да изберем качествени офис столове

Колко време прекарвате в офиса? Поне 8 часа дневно. Дори да работите от домашния си офис, времето пред компютъра вероятно не е по-малко.

Удобният офис стол е предпоставката за ползотворна работа, физическо здраве, комфорт и удобство на тялото и ума. За да си осигурите тези предимства, важно е да обърнете особено внимание на избора на офис стол.

Ако досега не сте избирали сами, или пък не сте останали особено доволни от предишния си избор, вероятно се чудите как може да откриете качествени офис столове. Вижте нашите полезни съвети, които обобщават най-важните фактори, които трябва да вземете предвид, за да останете удовлетворени от новия ви стол. Как да сте уверени, че инвестицията, която правите ще си струва?

Обърнете внимание на функционалностите на стола

На пазара може да откриете голямо разнообразие от различни модели офис столове, които предлагат различни функционалности. Добре е предварително да ги проучите и да помислите кой вариант би бил най-подходящ за вашите конкретни нужди.

Фиксиран механизъм

Столовете с неподвижен механизъм са удачен избор, в случаи че не планирате да ги използвате за продължителен период от време. При тях липсват опции сами да определите наклона на облегалката, височината на седалката и разположението на подлакътниците. Такъв стол не е удобен вариант за работното ви бюро, но пък е достъпна опция, ако търсите посетителски столове за офиса или чакалнята.

Люлееща функция

Този тип механизъм е доста често срещан и предпочитан за офис среда. Люлеещият механизъм позволява нагласянето на височината на седалката. Освен това той позволява плавна промяна на ъгъла на сядане с използването на един лост.

Асинхронен механизъм

Особеното при този вид механизъм е, че той дава възможност ъгълът на седалката и облегалката да се регулират независимо един от друг. Този тип столове стандартно разполага с 3 лоста. Единият контролира височината на седалката, докато другият ви позволява да регулирате ъгъла на облегалката, а третият – наклонът на седалката. Този тип офис столове също са добър избор, тъй като осигуряват значително удобство и гъвкавост.

Синхронен механизъм

Този вид офис столове имат отлични характеристики, които осигуряват ергономичност и удобство. Два лоста позволяват непрекъснато регулиране на смяната на ъгъла на седалката и облегалката, като се напасват към индивидуалната форма и движенията на тялото.

Добрият офис стол ви гарантира комфорт и стабилна опора

Добрият офис стол ще ви позволи да поддържате удобна позиция с минимални усилия. Той трябва да предлага опора за гръбначния стълб, както и за останалите части на тялото. Някои модели се предлагат с облегалка за главата, чиято цел е да поддържа врата и да намали болката и дискомфорта, които могат да се появят в тази зона. Актуални в момента са и офис столовете със специфични форми, които коригират стойката и поддържат тялото в оптимална позиция.

Не пропускайте да обърнете внимание на материята

Материята на офис стола е още един от важните фактори, които трябва да вземете под внимание при покупка. Срещат се разнообразни предложения – от дишащи синтетични материали, до естествена кожа и текстил. Материята е важна, както за вашия комфорт, така и за поддръжката на стола. Съветваме ви да се насочите към материя, която не задържа миризми и петна и е лесна за почистване и поддръжка.

Дизайн и визия

Последно, но не и по-значение, изберете стол, който ще се впише с интериора на пространството, като стил и цветове. Неутралните цветове са отличен избор за почти всеки офис, тъй като не се набиват прекалено на очи. Черното, кафявото, тъмно синьото са универсални цветове и освен това не се замърсяват лесно. Ако кабинетът или стаята са направени в ярки цветове, по-добре е да изберете офис стол в тон.

Ако сте в търсене на качествен офис стол, непременно разгледайте страхотните ни предложения, за да откриете най-добрия модел за вашите индивидуални нужди.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top
Прикачи файлове (до 5 бр., до 50Mb. общо). Моля имената на файловете да бъдат написани на латиница.