Съвместими тонер касети

Оригинални или съвместими тонер касети ?

Оригиналните тонер касети са разработени и произведени от производителите на принтери. Цялостната експлоатация, монтаж и качество на материала са отлични. Оригиналните тонер касети са най-добрият избор, ако търсите удобен, висококачествен печат.

За съжаление, оригиналните тонер касети са много скъпи. Съвместимите тонер касети от производители на трети страни са идеално добра, достъпна алтернатива за повечето ежедневни изисквания.

Колко добри са съвместимите касети ?

Съвместимите тонер касети имат две основни слабости. На първо място, тонерът в алтернативни касети се различава донякъде от тонера в оригиналните касети. Това може например да се прояви в по-лошо качество на сив печат или в намалена адхезия на тонера върху хартия.

Второ, по-голямата част от тонер касетите в днешно време се предлагат с чипове, които комуникират с принтера. Принтерът забелязва веднага, когато е поставена алтернативна касета. Устройството разбира се ще се опита да разубеди потребителя да използва „неоригинални тонери“. Може също да откриете, че дисплеят на индикатора за ниво на мастилото не работи правилно, когато използвате алтернативни тонери. Предимствата са напълно ясни!

Съвместими тонер касети и гаранция за устройства

Ние не сме запознати с производители, които забраняват използването на съвместими касети за принтер при условията на тяхната гаранция или обезсилват гаранцията заради това. Но не забравяйте: Производителите на принтери не искат клиентите си да използват алтернативни касети. В крайна сметка те пропускат печалби на стойност милиони евро. Това е причината, поради която устройствата измислят съобщения като „Няма вмъкнат оригинален тонер“ или драйверът на принтера се оплаква по един или друг начин.

Съвместимите тонер касети по-добри ли са за околната среда?

Рециклираните тонер касети всъщност са празни оригинални тонери. Има компании по целия свят, които купуват празни касети и ги преработват. В зависимост от модела на касетата има няколко компонента, които могат да бъдат използвани повторно. Това прави възстановените тонери по-екологични, защото те поне отчасти се рециклират.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top
Scroll to Top