Вълшебството на восъчния печат: История, традиции и приложения

Подпечатването на документи - история, развитие, традиции и съвремние. Поръчайте вашият фирмен печат и ние ще ги изработим за Вас.
восъчен печат

Восъчният печат има богата история, простираща се през вековете, която е пълна с традиции и елегантност. Този метод на подпечатване на документи не само отразява класа, но и се използва във всякакви области, от бизнеса до сватбени церемонии. Нека се потопим в света на восъчния печат и да разгледаме как можем да възкресяваме традициите с този елегантен и персонален подход.

История на восъчния печат

Използван за първи път в Древен Китай и древен Рим, восъчният печат бързо става символ на власт и авторитет. В средновековните епохи, благородниците са използвали восъчни печати като начин да поставят личен отпечатък върху своите писма и документи, съхранявайки информацията в тях. Счупеният восъчен печат ясно е илюстрирал, че писмото е било прочетено от друг, преди да достигне до получателя си.

Традиции и обичаи

Восъчният печат става неотделима част от традициите при писмата. От времето на ранните пътешественици до ренесансовите поети, всеки е оставял уникален печат като израз на своята индивидуалност. Този обичай продължава и днес, където восъчни печати са популярни при сватбите, индивидуалните подаръци и други специални събития. Рядко, но все още восъчният печат може да бъде открит и в документи.

Обемът и относително по-бавното му позиционира доведе до навлизането и налагането на мастилните печати.

Печатите в съвремието

Макар и елегантен и запомнящ се, восъчният печат изисква много повече подготовка. Така във времето се разви удобния еквивалент на восъчния – мастилният. Копирни и офис центрове АРОНИЯ предлагат изработка на фирмен печат на изключителни цени. Ние ще изработим най-запомнящия се дизайн за Вас, като подготвим клишето върху машинка Colop или върху пластмасова дръжка. Свържете се с нас и поръчайте или направете поръчката си с няколко клика през нашия уеб сайт тук.

В Копирни и офис центрове АРОНИЯ можем да ви предложим разнообразие от размери и цветове, за да откриете най-точно отговарящото за нуждите ви решение в ценови диапазон между 27,00 и 53,00лв.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll to Top
Scroll to Top