Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Вълшебството на восъчния печат

Вълшебството на восъчния печат

История на восъчния печат

Използван за първи път в Древен Китай и древен Рим, восъчният печат бързо става символ на власт и авторитет. В средновековните епохи, благородниците са използвали восъчни печати като начин да поставят личен отпечатък върху своите писма и документи, съхранявайки информацията в тях. Счупеният восъчен печат ясно е илюстрирал, че писмото е било прочетено от друг, преди да достигне до получателя си.

Традиции и обичаи

Восъчният печат става неотделима част от традициите при писмата. От времето на ранните пътешественици до ренесансовите поети, всеки е оставял уникален печат като израз на своята индивидуалност. Този обичай продължава и днес, където восъчни печати са популярни при сватбите, индивидуалните подаръци и други специални събития. Рядко, но все още восъчният печат може да бъде открит и в документи.

Обемът и относително по-бавното му позиционира доведе до навлизането и налагането на мастилните печати.

Печатите в съвремието

Макар и елегантен и запомнящ се, восъчният печат изисква много повече подготовка. Така във времето се разви удобния еквивалент на восъчния – мастилният. Копирни и офис центрове АРОНИЯ предлагат изработка на фирмен печат на изключителни цени. Ние ще изработим най-запомнящия се дизайн за Вас, като подготвим клишето върху машинка Colop или върху пластмасова дръжка. Свържете се с нас и поръчайте или направете поръчката си с няколко клика през нашия уеб сайт тук.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани