Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Как да изберем подходящ принтер за дома или офиса?

Как да изберем подходящ принтер за дома или офиса?

1.Какво планирате да печатате на него?Ако ще използвате устройството, за да печатате цветни материали – снимки, изображения и държите на качеството на цветовете, то ще трябва да се насочите към мастиленоструен принтер. Технологията при мастиленоструйните принтери може да бъде термична или пиезоелектрична.  При термичната дюзите на печатащата глава изстрелват нагрята точка мастило върху листа, а при пиезоелектричната нагревателят е заменен от пиезокристал, който се разширява под действието на електрически ток. По този начин изтласква мастилото.

Ако ще използвате устройството за копия с текстов материал – статии, есета, документи или графики, то е добре да се насочите към лазерен принтер. Въпреки, че първоначалната инвестиция за закупуването на лазерен принтер е по-голяма, то разходите ви за страница ще бъдат по-малки. Това е така, защото консумативите са предвидени за повече копия, а устройствата са по-издръжливи. Те са по-бързи от мастиленоструйните и качеството на печат е по-прецизно. Лазерният принтер предлага по-висока скорост и и добро качество на печат благодарение на високата му разделителна способност. С непрестанното напредване на технологиите лазерният печат също предлага високо качество на цветното изображение. Доброто качество на печат идва от специалната им технология, благодарение на която въглеродни частици се смесват с разтопен полимер, който пък се свързва с хартиените влакна.

2.Какъв тип устройство да бъде – само принтер или мултифункционално?

Многофункционалното устройство дава възможност не само за печат, но и да сканирате съществуващи документи, да ги копирате или да ги запазите като файлове. Удобно, функционално, практично и спестява място.

Ако печатате много е добре да помислите за разхода на хартия. Изберете устройство с функция автоматичен дуплекс. То дава възможност да отпечатвате от двете страни на една страница. Тази функция се среща при по-висок клас устройства, тъй като предполага по-висока степен на натоварване. Спестявате време и усилие.

Ако предвиждате много сканиране или копиране е добре да изберете устройство с функция за автоматично подаване на документи – ADF. Тя позволява бързото преместване на брой страници през системата.

3. Избор на устройство, според начина на свързване

Ако предвиждате устройството да бъде в близост до компютъра ви и да разпечатва подадената информация от него, то ще бъде удобно да използвате принтер със стандартна кабелна връзка между двете устройства.

Ако печатащото устройство трябва да бъде в друго помещение или да се използва от повече от един човек, изберете безжична връзка. За да бъде тя качествена, преди избор на този начин свързване, проверете вашата wifi връзка. За да може по най-добрия начин да се възползвате от предлагащите функции на печатащото устройство.

4. Функционалности – резолюция, натовареност и скорост

Резолюция – тя се измерва в dpi, или иначе казано, dots per inch. При по – високите разделителни способности на устройството се получават по-фини и детайлни изображения. Ако ще използвате принтиращо устройство за отпечатване на текст или графики, то може да изберете резолюция на устройството 600х600 dpi. Ако ще отпечатвате професионално, с висококачествени изображения, изберете принтер с резолюция 1200х1200 dpi;

Натоварване – с него се отбелязва броя на копията, които принтерът може да направи за един месец. Тук в зависимост от вашата дейност и натовареност ще откриете точния принтер. Възможностите варират от около 5 000 страници на месец, до 300 000 страници на месец;

Скорост – или колко страници може да разпечата принтерът за една минута. Този показател също зависи от вашата дейност и натовареност – броя на ползвателите;

Памет – от този показател зависи колко бързо устройството ще започне да отпечатва даден файл. Паметта при принтерите има значение, за това те да обработят и разпечатат документ, таблица или избран от нас друг файл. Колкото по-малка е тя, по-бавно ще започне отпечатването на посочения файл;

Медия – с този показател се отбелязва формата на хартията, с която може да работи избраният от вас принтер.

Вече може да направите вашия избор. Той е пряко свързан с вашите индивидуални нужди и потребности. Разгледайте предлаганите от копирен и офис център АРОНИЯ – принтери за дома или офиса.

Копирен и офис център АРОНИЯ е официален дилър на принтери PANTUM. Може да гиразгледате с един клик тук.

Ако възникнат въпроси или имате нужда от консултация, не се колебайте и ни потърсете чрез нашата контактна форма тук.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани