Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Как да изберем подходяща хартия за печат?

Как да изберем подходяща хартия за печат?

Изборът на хартия за печат е ключов момент, тъй като от него зависи качеството на печатното издание. Като трябва да се има предвид, че не всяка хартия е подходяща за всеки артикул, които бихме искали да отпечатаме. Разнообразието на хартии с различни характеристики е голямо. Ето за това ние от копирен и офис център “АРОНИЯ” подготвихме тази статия с основни видове и тяхното предназначение.

Вестникарска хартия

Можем да я определим като най-леката и евтина хартия за печат. А по името може да отсъдим за нейното най-честно предназначение. Също така може да се използва за бланки, формуляри, касови бележки и ученически тетрадки. Характеризира се с по-голяма порестост, попивателност и пожълтяване с времето. Теглото на вестникарската хартия варира между 42 г и 50 г/кв.м. Белотата на хартията е 60%, което я прави неподходяща за висококачествен печат на изображения. Но ако търсите бюджетна реклама, изберете вестникарска хартия.

Офсетова хартия

Или наричана още “принтерна хартия”, тя е най-популярна и универсална. С нея ще получите високо качество на изображението и текста, тъй като белотата е 100%. Подходяща е за рекламни материали, като се предлага и в различни цветове. Идеална е за изработка на корпоративни лога, надписи, календари, меню за ресторант и пълноцветни списания. Теглото на офсетовата хартия варира от 50 г до 350 г/кв. м.

Хромова хартия

Хромова, или наричана още промазана хартия, се отличава с висока степен на гладкост, тъй като е обработена по специален химически начин. Препоръчва се за печат на ярки изображения – картички, илюстрации, визитки, каталози и луксозни брошури. Химическата обработка на хартията позволява мастилото да остане в горния слой, а да не се абсорбира в самата хартия. Това предпазва от размазване и петна. Теглото и варира от 70 г до 170 г/кв. м. При хромовата хартия липсва пожълтяване и износване.

Химизирана хартия

Химизираната хартия е създадена, за да може информацията написана на нея да се пренесе на долните слоеве, без да се поставя индиго. Използва се за фактури, бланки, формуляри, които изискват няколко екземпляра. Тя спада към специалните хартии и се характеризира с устойчивост и дълготрайност на печата върху нея. Грамажът и варира около 50г- 60г./кв. м.

Копирен център АРОНИЯ предлага разнообразие от бели и цветни хартии. Всяка копирна хартия е с подробно описание за нейните качества и за кои принтери е подходяща. Разгледайте нашите предложения с широк ценови диапазон и промоционални цени. При нужда от съдействие, можете да се свържете с трите ни офиса, посочени в страница “Контакти“.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани