Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Любопитни факти за офис материалите, които може би не знаете

Любопитни факти за офис материалите, които може би не знаете

Дарвин е изобретил офис столът

Всички обичаме мекотата и удобството на офис столовете. Но запитвали ли сте се каква е тяхната история? Един от най-ранните известни новатори , създали съвременния офис стол, е Чарлз Дарвин. Той поставя колела на стола си, за да може по-бързо и лесно да се придвижва из своя офис.

Напредването на технологиите и оборудването на административните сгради, довело до създаване на столове предназначени само за административни служители. А именно офис столовете. Интересен факт е, че Ото фон Бисмарк популяризира офис столовете, като ги слага в парламента по време на неговото управление.

80% от продадените текст маркери са жълти

Текст маркерите вече могат да бъдат намерени в какви ли не цветове – зелено, синьо. розово или пък оранжево. Всички знаем ползата от тях, но замисляли ли сте се защо предимно се избира жълтия цвят? Причината е, че жълтият цвят, заедно със зеления, са най-видими за човешкото яко. Те могат да се видят дори от хора с червено-зелена цветна слепота.

Кратка история на молива

“Стилус” или древноримският родоначалник на съвременния молив. Първоначално моливите се правели от олово, докато през 1500 г в Англия не е открито голямо находище на графит. Първоначално с него маркирали корпусите на корабите, защото графитът не се отмивал от вода.

За първи път масово производство на кухи дървени пръчици, с графит и навити тънки конци, започнало през 1662 г в Нюрнберг, Германия. Навиването на тънки конци било задължително, защото омекотявало графита и позволявало да се пише гладко върху хартия. А през 1890 г моливите започнали да се оцветяват в различни цветове. Първите цветни моливи били яркожълти. Това било така, защото най-хубавият графит се внасял от Китай. А жълтият цвят е символ на китайската императорска династия.

Пастели като свещ

Знаехте ли, че пастелите могат да горят до 15 минути? Необходимо е само да се изравни хартията с восъка. При запалване хартията действа като фитил, а восъкът гори като свещ.

Всичко необходимо са вашия офис може да откриете на copycenter.bg. Не се колебайте да се свържете с нас! Очаквайте и следващите статии с любопитни факти, подготвени за вас, от копирен и офис център “АРОНИЯ”.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани